Kuningas saa pronssisen jalansijan Lahdessa. Litmasen patsas julki Lahdessa viikonloppuna

Kaikkien aikojen Suomalainen jalkapalloilija Jari Litmanen saa oman pronssisen patsaan kasvattajaseuransa Lahden Reippaan aloitteesta. Patsaan on tehnyt lahtelainen kuvanveistäjä Reijo Huttu ja se tulee sijaitsemaan Lahden Kisapuistossa. Paikalla julkistamistilaisuudessa on Litmasen lisäksi arvovaltaista väkeä.

TUOMAS SILVENNOINEN

Kaikkien aikojen suomalaisen jalkapalloilijan Jari Litmasen patsas paljastetaan ensi sunnuntaina Lahden Kisapuistossa. Kaikkien aikojen kympin, eli Litmasen patsaan julistamispäivämäärä on kuin tehty tätä varten. 10.10.2010, eli pelkkiä kymppejä. Patsaan teki lahtelainen kuvanveistäjä Reijo Huttu, joka on aiemmin veistänyt muun muassa Lahdessa olevan patsaan ”Vuosien tuki”. Suunnittelussa oli mukana myös itse Kuningas.

-Jari oli mukana suunnitteluvaiheessa ja juuri hän itse keksi patsaan kuljettavan palloa, kertoo Huttu.

Patsashanke käynnistettiin 3 vuotta sitten Litmasen kasvattajaseuran Lahden Reippaan aloitteesta. Erittäin ainutlaatuisen hankkeesta tekee se, että Litmanen on vielä aktiivipelaaja. Hän pelaa FC Lahdessa.

-Patsaan valmistumista Litmanen on myös käynyt seuraamassa muutaman kerran ja ollut siihen tyytyväinen, Huttu lisää.

Molemmat herrat sekä Litmanen että Huttu ovat tyytyväisiä lopputulokseen. Silti patsas on kerännyt kritiikkiä jo ennen julkistamistaan mm. Suomen Kuvanveistäjäliitolta. Kritiikkiä sai patsaan mittasuhteet sekä liikkeen että energian tunnon puuttuminen.

-Itse en ole kritiikistä välittänyt. Joillakin on aina halu kritisoida, vastaa Huttu.

Patsaan budjetti on 80 000 euroa, se on noin 3,5m korkea ja tehty pronssista. Patsaasta tehdään pienoismalleja kahta eri kokoa. Suurempaa 37cm korkeaa mallia tehdään 10 kappaletta, niin kuin Kuninkaan pelipaidan selässä lukee. Pienempää 20 cm:stä näköispatsasta painetaan Litmasen A-maaottelujen verran, eli 131 kappaletta. Patsas pystytetään peitteen alle lauantai-iltana.

Patsaan tulee julkistamaan Palloliiton puheenjohtaja Sauli Niinistö, Palloliiton entinen puheenjohtaja Pekka Hämäläinen sekä ensimmäinen suomalainen jalkapalloammattilainen Aulis Rytkönen, jolle Litmanen luovutti viime vuonna Uuno – palkinnon mittavasta elämänurasta jalkapallon parissa. Litmanen pitää paljastamistilaisuudessa kiitospuheen, ennakkotietojen mukaan suomeksi.

Internetissä oli vielä kansalaisadressi jossa julkistamisaikaa vaadittiin vaihdettavan klo 12:sta kello 10.10:een, jolloin ajankohta olisi pelkkiä kymppejä täynnä, mutta ajankohta on ja pysyy. Patsas julkistetaan siis sunnuntaina 10.10 klo 12.

Mainokset
Kategoria(t): Kaikki harjoitustyöt, Toimitustyö jakso 2. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s